»Kmetijsko-prehranski sistem mora biti trajnosten in odporen, preobrazba sistema pa mora biti pravična - takšna, ki kmetom predstavlja priložnost, ne grožnje.«
»Prispevati k doseganju prehranskih ciljev Svetovne zdravstvene skupščine in ciljev trajnostnega razvoja.«
»Te nesreče so vse hujše in pogostejše. V sedemdesetih smo jih našteli po 100 na leto, v zadnjih 20 letih pa okoli 400 na leto. Kmetijsko-prehranske sisteme prizadenejo večplastno.«
»Ključno je podpiranje lokalnih pridelovalcev, spodbujanje kratkih dobavnih verig, zmanjševanje odpadkov in sprejemanje trajnostnih prehranskih odločitev.«
»V kontekstu prehranske in energetske draginje ter podnebnih in okolijskih izzivov je ključna usmeritev strateškega načrta trajnostna pridelava hrane na celotnem območju države in povečanje samooskrbe, pri čemer so pomembna vsa območja in vsa kmetijska gospodarstva, ne glede na velikost, usmeritev ali tržno usmerjenost.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju